Alcotec 48 Turbo Drożdże Przemysłowe

Alcotec 48 Turbo Yeast

Alcotec 48 zawiera złożoną formułe, opartą na mikro i makro elementach które wraz ze specjalnym szczepem drożdży (Alcotec TT Yeast strain) są wstanie przeprowadzić kompletną fermentacje umożliwjającą uzyskanie 20% alcoholu, przy użyciu czystego cukru.

Doza: 5.4kg / m3 (5.4g / litr).

Receptura: Użyj 340 kg sacharozy / m3 cukru / roztworu wodnego (32g / litr). Należy dokładnie rozpuscić przed dodaniem Alcotec 48 . Drożdże Alcotec 48 mogą być dodane bezpośrednio do roztworu wodnego jeśli zbiornik posiada możliwość mieszania, w przeciwnym razie Alcotec 48 oraz roztwór wodny (w proporcjach 1:10), należy wymieszać przez 2-3 minuty i przelać do głównego zbiornika.

Gęstość początkowa: Idealnie 1130 g/L (30.6 Brix).

Temperatura: Powinna być monitorowana i ustawiona do max 26°C temperatury cieczy podczas fermentacji. Na początku temperatura cieczy powinna wynosić pomiędzy 21-35°C. Optymalna temperatura cieczy na poczatku powinna wynosić 30°C. A liquid temperature above 27°C at  any time during fermentation may result in a stuck fermentation.

pH: Alcotec 48 contains its own pH regulator, there is no need to adjust or monitor pH value.

Foaming: Alcotec 48 contains its own antifoaming agents so only minimal foam.

Documents:


Sun Feb 7, 2016

Alcotec 48 Turbo Drożdże Przemysłowe

More products

Alcotec Classic 48 Turbo Yeast

Alcotec Classic 48 Turbo Yeast

Alcotec Classic Range

Alcotec Classic 24 Turbo Yeast

Alcotec Classic 24 Turbo Yeast

Alcotec Classic Range

Alcotec Classic T3 Turbo Yeast

Alcotec Classic T3 Turbo Yeast

Alcotec Classic Range

Top